Шуменската Херти“ АД, която е  специализирана в производството на алуминиени, пластмасови

...
Шуменската Херти“ АД, която е  специализирана в производството на алуминиени, пластмасови
Коментари Харесай

Продажбите на „Херти“ изстреляха печалбата й нагоре

Шуменската „ Херти “ АД, която е  специализирана в производството на алуминиени, пластмасови и композитни капачки и дозатори за алкохолната и винената промишленост, продава, както на вътрешния пазар, по този начин и на интернационалните. През първото полугодие продуктите й са стигнали до 50 страни по целия свят. Най-големият пазар на „ Херти “  остава Франция, а идващите по значение са Англия, Германия, България, Русия и останалата част от Европа, които образуват общо към 69% от оборота на компанията.  

Въпреки огромната конкуренция на пазара и отрицателното въздействие на повишаващата се стойност на суровините в международен мащаб, от сдружението предвиждат опазване на позициите на пазарите, на които оперира и даже да реализира по-високи пазарни дялове и оборот през идващите месеци от тази година.

За шестте месеца на тази година облагата на компанията преди данъчно облагане е повишена до 4.60 млн. лв. при 524 хиляди година по-рано. Тя пък е резултат от постигнатия растеж от 87.81% в продажбите на Групата „ Херти “ на всички пазари по отношение на същия интервал на предходната година.

В същото време от компанията оповестиха и по-високи непрекъснати и променливи разноски. Основната част от материалите за производството са с борсови цени, върху които „ Херти “ не може да въздейства. Волатилността на цените, както и повишаването на енерегийните и транспортни разноски, не престават да въздействат върху активността, означават от предприятието.

Въпреки сложната коронавирус и икономическа среда, от компанията не престават да търсят благоприятни условия за разширение на пазарите.

В структурата на „ Херти “ има и профилиран отдел „ Развитие и развойна активност “, който работи за усъвършенстване на продуктите й за внедряване на нови екологични материали, икономисване на запаси и материали. По този метод компанията  търси реализиране на пазарно преимущество посредством въвеждане на новаторски артикули. Заедно с това всяка година се създават нови произведения и постоянно се взе участие в изложби за намиране на нови клиенти.

Изпълнението на индустриална стратегия е наложило и назначение на нови чиновници, които към този момент са 566, прецизират от сдружението.

Основни акционери в шуменската компания са " ИГМ холдинг " - Австрия с дял от 33.27% от капитала, Александър Юлиянов (председател на съвета на директорите) с 33.22%, Захари Захариев (главен изпълнителен директор) с 25.23% и Елена Захариева (директор за връзки с инвеститорите) с 7.99% от книжата с право на глас.  Останалите бумаги са благосъстоятелност на дребни вложители.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР